websas.hu

best free css templates

Az ALLERGOFILTER születésének története

A filter ötlete 1998-2000 között született meg Vajai Lászlóban, aki ekkor már több találmánnyal büszkélkedhetett.

A kiindulási pontot az adta, hogy már a kilencvenes évek végén jelentős számú légúti allergiás megbetegedés volt, nem volt viszont olyan egyszerű eszköz, amely a megelőzésben segített volna hatékonyan úgy, hogy emellett esztétikusan lehetett viselni, hordani.

A fennálló problémára való válasz, maga a termék azonban nem csak Vajai László kreativitásának volt köszönhető, a feltalálónak komoly elmélyülésre volt szüksége a témában, hogy megismerje a légúti allergiák mibenlétét, hatásmechanizmusát valamint a használatos védekezési, kezelési módszereket.

A sok-sok könyvtárakban eltöltött óra és szorgalmas utánajárás gyümölcseként született meg az Allergofilter, ezt követően került sor 2001-ben a szabadalmaztatás lajstromozásának elindítására. 


A lajstromozás után kezdődött a feladatok java: a termékhez szükséges alapanyagok felkutatása, mely nehéz és hosszú folyamat volt. Ezután megkezdődhettek a technikai és klinikai kísérletek, melyeket a SZOTE Élettani Intézetében (dr. Bari Ferenc professzor és munkatársai) valamint a Fül-Orr-Gégészeti Klinikán (Kadocsa Edit tanárnő) végeztek el. A szakmai grémium végezte el például a termék élettani vizsgálatait, a speciális mérések mellett (szűrőhatékonyság, légzési megfelelőség stb.) mellett olyan kézenfekvő kérdésekben is segítettek dönteni, mint a termék színe, vagy mérete. A klinikai vizsgálatok mellett gondoskodni kellett a kiszerelés és csomagolás kivitelezéséről is. A szakvélemények megléte után már gyorsan zajlottak az események, a filter forgalmazási feltételeinek és gyártási hátterének a biztosítása következett.


Ezekkel a munkákkal párhuzamosan a termék – igaz, még kezdetleges formában – már részt vett 2006 szeptemberében a Géniusz kiállításon, ahol nagy sikert aratott. A kedvező fogadtatás biztatást adott a kivitelezés utolsó fázisához, a szériagyártás, sajtó- és reklámtevékenység elindításához is.


Oldalunkat  már olvasó látta!