websas.hu

free bootstrap template

Gyakran feltett
kérdések a filterről

– Mit szűr az Allergofilter?

A filter a 10-30 µm-es vagy annál nagyobb méretű anyagokat nagy biztonsággal szűri ki, tapasztalatok szerint az ennél kisebb méretű szennyeződéseket is csapdába ejti, pl.: a cigarettafüst egy része. Ennél fogva a pollenek, por, penészgombaspórák, állati szűrök, enyhe formában az illatanyagok és füst szűrésére alkalmazható. (A klinikai vizsgálatok szerint egy szűrő 4-6 órás vizsgálati idő alatt 0,2 g vegyes szennyező/allergén anyagot ejtett csapdába szabad terepen alkalmazva.) 

Allergofilter - légúti allergia ellen

– Mire használható az Allergofilter?


Az Allergofilter elsősorban megelőzésre szolgál, pollenallergia esetén például az allergiaszezon kezdete előtt néhány nappal édemes megkezdeni a használatát. Az Allergofilterrel hatékonyan megelőzhető az allergia okozta szénanátha, asztma, allergiás tünetek kialakulása. A visszajelzések alapján az Allergofilter heveny időszakában is enyhíti az allergiás tüneteket, ekkor viszont naponta többszöri cserélése ajánlott.


A filter kvázi munkavédelmi eszközként is használható olyan tevékenységnél, ahol például porral vagy mikroszennyeződésekkel való érintkezést kívánjuk kerülni (pl.: építőipar, takarítás, parkettacsiszolás, festés, asztalosmunkák, reszelés, polírozás). A filter részlegesen alkalmazható vegyi irritációkkal, illatokkal és dohányfüsttel szemben is. Alkalmazása javallott ezen kívül különböző légzési zavarok, horkolás enyhítésére.


A filter megakadályozza a szennyeződések légútakba, tüdőbe illetve a vérrendszerbe kerülését. Ezen belül a tüdő védelme is lényeges, mivel azok a szennyezőések melyek nem tudnak felszívodni (pl. por, szemcsés jellegű szennyeződések) azok a tüdő felületén ragadnak és csökkentik a levegő ferlvételi képességet, tekintettel arra, hogy "befedik" a légző felületet. Igaz, hogy köpedékkel ezek egy része távozhat, de jelentős lehet a visszamaradt szennyeződés aránya (patológiai tapasztalatok).

 

– Hogyan előzi meg az Allergofilter az allergiát?


 Az Allergofilter speciális, úgynevezett nyitott cellás szerkezetének köszönhetően „csapdába ejti” az allergiát okozó – fent említett méretű – anyagokat, megakadályozva az allergének légutakba, tüdőbe és véráramba kerülését.


– Miből áll az Allergofilter?


Az Allergofilter anyaga rendkívül rugalmas és könnyű – századgramm súlyú – szivacs, mely speciális szerkezettel rendelkezik. A szivacs cellaméretének köszönhetően a légáteresztése magas, így nem okoz légzési gondot.


– Hogyan kell használni az Allergofiltert?


Tegyük ujjunk hegyére a filtert, és finom mozdulattal toljuk fel az orrunkba, amíg már nem látszik, mivel így védi az orr nyálkahártyájának alsó tartományát is. Ha ki akarjuk venni, erősebb orrfújással távolítsuk el. Ne használjunk semmilyen tárgyat a szivacs felhelyezésénél!


– Mennyi ideig használható a filter?


A szűrő 24 órán át használható megelőzés esetén, éppen ezért 60 db-ot, vagyis 30 napra elegendő adagot tartalmaz egy doboz. Az allergia heveny időszakában használva naponta több szűrőre is szükség lehet. 


– Használható-e a filter éjszakára is?


Igen, az Allergofilter éjszaka is használható. Mivel a filter némileg korrigálhatja az orrüreg formai hibáját, a horkolásra, légzési nehézségre is enyhítően hat. Por- vagy poratka-allergia esetén kifejezetten javasolható a termék éjszakai használata.


– Milyen mellékhatásai lehetnek az Allergofilternek?


Az Allergofilternek semmilyen mellékhatása sincs, speciális anyagának köszönhetően a különböző behatásokkal (sav, lúg, zsírok, olajok stb.) és a nyálkahártyával szemben is ellenálló. A filter által csapdába ejtett pollenek, por és egyéb szennyeződések oldódására vagy felszívódására sincs lehetőség.


– Kik használhatják az Allergofiltert?


Az Allergofilter használata elsősorban 14 éven felülieknek javasolt, melynek oka, hogy gyermekek esetén nem zárható ki a termék felelőtlen használata. Tizennégy éven aluliak számára akkor ajánlott a termék használata, ha a szülő úgy ítéli meg, hogy gyermekében megbízhat, és az felelősségteljesen tudja használni.


– Kiváltja-e az Allergofilter a gyógyszereket?


Az Allergofilter nem gyógyszer. Szerepéből fakadóan kiegészíti a gyógyszeres kezelést, illetve a megelőzés révén csökkenti annak szükségességét. A gyógyszerek mellőzésének mértéke az allergiás tünetek súlyosságától függ, melyet minden esetben ajánlatos orvossal is egyeztetni.


– Hol kapható az Allergofilter?


A LaNina Kft-nél megrendelhető (laninakft@t-online.hu, tel.: +36 70 314 9440). Kattintson ide!


– Klinikai, orvosi ajánlása van-e a terméknek?


Igen, az Allergofilter klinikai vizsgálatait a SZOTE Élettani Intézetében dr. Bari Ferenc professzor és csapata végezte (élettani vizsgálatok, csapdahatékonyság stb.), valamint a Fül–Orr-Gégészeti Klinikán Kadocsa Edit tanárnő (légzési megfelelőség, kívánatos termékméretek meghatározása). 
Oldalunkat  már olvasó látta!